Zes voordelen van een livechat service op jouw website

live chat nederland

Omdat we steeds meer zaken regelen via het alomtegenwoordige internet, de snelweg naar de rest van de wereld, is één van de directe vereisten van websites dat ze in direct contact kunnen komen met hun lezers, volgers en vooral consumenten. Chatten kunnen we al een poosje en neemt naast het persoonlijke gesprek, telefoneren en brief schrijven een steeds belangrijker plaats in onze vormen van communicatie in. Chatten is in principe altijd live, want zo niet, dan valt het meer onder mailen. Het eerste biedt direct antwoord via internet, het tweede pas als de mail pas ontvangen is.

live chat Liveagent

Geen wonder dus dat chatten een ideale oplossing vormt voor websites om direct antwoord te kunnen geven op de vele mogelijke vragen die een bezoeker heeft. Geen wonder dus dat er steeds meer bedrijven zich specialiseren om deze vorm, live chat service, op een goede manier aan te bieden aan sitebezitters, die zelf misschien niet bedreven zijn in het opzetten van een dergelijke live chat service. ChatHelden.nl is zo’n onderneming.

Wat is live chat service precies?

De eenvoudigste verklaring wordt bereikt door het simpel vertalen en uitleggen van de term zelf, maar dan achteraan beginnend:

• Service
Het is een aangeboden dienst, een manier om de ene kant van de partij in contact te brengen met de andere. Deze dienst wordt geïnstigeerd door, in deze context, een internet- of website en er kan naar believen wel of geen gebruik van worden gemaakt.
• Chat
Dit is een manier van communiceren op het internet via het intypen van vragen en opmerkingen binnen een daarvoor bedoeld kader. Ook de antwoorden komen daar te staan en zo ontstaat er een soort gesprek zonder daadwerkelijk met elkaar te spreken.
Live
De gesprek vindt in de echte tijd (real time) plaats, net als bij een gewoon gesprek of een telefoontje. Een live chat service wordt in principe gebruikt als vorm van klantenservice, een manier om klanten beter te kunnen helpen in hun zoektocht naar kennis of producten.

Voordelen van een live chat service

Op zich is het bijna al niet meer nodig om precies aan te geven welke voordelen een live chat service kan hebben voor een internet– of website. Eigenlijk staan die al in de inleiding en verklaring van de term zelf. We zetten ze echter nog een keer netjes op een rijtje:

1. Direct contact
Door middel van chatten heeft men direct contact met de site die men bezoekt. Net als je in een winkel geholpen wilt worden door vakkundig personeel, geldt dat ook voor een webwinkel. Zo krijg je snel en direct datgene wat je nodig hebt.

2. Geen wachttijden
Over het algemeen zijn de wachttijden voor een live chat minimaal, vooral als er speciaal personeel is aangesteld om de chat te bedienen. Personeel staat je meteen te woord en kan via het beeldscherm alle relevante informatie verschaffen, dus geen irritante muziek met een telefoon aan je oor. Tevens is er weinig kans dat je te horen krijgt dat er nog 17 wachtenden voor u zijn.

3. Informatie wordt opgeslagen
Alle communicatie vindt plaats binnen het gesprekskader (typescherm), zodat je op je gemak alles achteraf nog eens na kunt lezen. Dit geldt zowel voor klant als bedrijf.

4. Optimale klantenservice vooraf en achteraf
Niet alleen is informatie direct via de chatservice beschikbaar, het afhandelen van problemen wordt ook een stuk gemakkelijker en directer. Je kunt via tekst uitleggen wat je probleem is en mogelijk afbeeldingen toevoegen. Op die manier kan een ontevreden klant veel sneller geholpen worden.

5. Van bezoeker naar klant
Net als in een gewone winkel komt het voor dat een bezoeker slechts rond komt kijken. Pas bij het aanspreken van de bezoeker vindt echt contact plaats en een mogelijke uitbreiding tot daadwerkelijke klant. De live chat service doet dat voor bezoekers van websites en\ of –winkels.

6. Amateurisme is niet nodig
Je kunt als webwinkel natuurlijk zelf een dergelijke live chat opzetten, maar er zijn tegenwoordig diverse sites die zich daarin specialiseren. Naast een volledige en goed wekende chat service bieden ze verder nog talloze andere mogelijkheden op de internetrelatie met uw mogelijke klanten te optimaliseren.


Live chat service uitbesteden bij ChatHelden.nl

47 gedachten over “Zes voordelen van een livechat service op jouw website

  1. slisk

    While research on the health effects of cannabis is limited, some studies have shown an increased risk of problems for pregnant women, including anemia, low birth weight, stillbirth and newborn admission to the neonatal intensive care unit. Due to the risk of potential problems, many professional organizations, including the Society of Obstetricians and Gynaecologists of Canada, recommend women not use cannabis when trying to conceive, during pregnancy and while breastfeeding. Research on cannabis during pregnancy is constrained by confounding factors that make firm conclusions about its health risks elusive. For example, marijuana-exposed women are more vulnerable to intimate partner violence, an additional risk factor for adverse pregnancy outcomes. A recent National Birth Defects Prevention Study further notes that pregnant marijuana users are more likely to be underweight and less likely to take folic acid supplements, as reported by ACOG. Cannabis users are also more likely to partake in alcohol, illicit drugs and tobacco than nonusers. https://nursewithin.com/community/profile/florencegaston/ Psilocybin mushrooms are naturally occurring mushrooms which contain the psychoactive compound psilocybin. More than 180 psilocybin-containing mushrooms species are found all over the world and can induce hallucinogenic psychedelic effects when consumed. Psilocybin is converted by the body to psilocin, and this is the actual compound which produces their psychoactive effects. Additional chemicals commonly present in minor amounts include baeocystin and norbaeocystin, although the extent to which these contribute to the overall effects is unclear. It can be comprehensively described through its variations as intricate in complexity, abstract in form, organic in feel, structured in organization, brightly lit, and multicoloured in scheme, glossy in shading, soft in its edges, large in size, slow in speed, smooth in motion, rounded in its corners, non-immersive in-depth and consistent in intensity.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.